در حال بارگذاری ...
...

"...در حوالی تئاتر شهر" از 20 تیرماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری

&quot...در حوالی تئاتر شهر&quot از 20 تیرماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری

نمایش "... در حوالی تئاتر شهر" از ۲۰ تیر ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه می‌رود.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، این اثر نمایشی اجتماعی است که با استفاده از مشاهدات عینی "فرهاد تجویدی" به عنوان طراح و کارگردان، شکل گرفته و این روزها آخرین مراحل تمرین را پشت سر می‌گذارد.
تجویدی که بیشتر با ایفای نقش های ماندگار در تئاتر های تلویزیونی شناخته می‌شود در سال‌های اخیر بازگشت دوباره‌ای به تئاتر داشته و با کارگردانی دو نمایش "" و "بوق" نشان داده که رویکردی ویژه به مسائل و آسیب‌های اجتماعی دارد.
او تصریح می‌کند که "... در حوالی تئاتر شهر" در ادامه دو تجربه قبل نوشته شده و می‌گوید: « داستان این نمایش به حدود 12 سال پیش باز می‌گردد. به زمانی که بعد از کار روزانه به دیدن تئاتر می‌رفتم و ساعت‌هایی را در تئاتر شهر می‌ماندم. در آن جا بود که افراد گوناگونی از معتاد و بزه‌کار و بی‌خانمان را می‌دیدم و همان جا بود که با مرد چای فروشی آشنا شدم که عاشق بود. در آن حوالی اتفاقات متعددی می‌افتاد. در همان لحظه که تمرکزم در یک چیز بود، هزاران زندگی در همان حوالی جریان داشت. وقتی این طرح را برای دوست عزیزم فرهاد نقدعلی خواندم، پیشنهاد کرد که آن را بنویسد تا کارگردانی کنم.»
"... در حوالی تئاتر شهر" اول بار در جشنواره تئاتر ماه اجرا شد وتوانست دو جایزه این جشنواره را به خود اختصاص دهد. در این نمایش پر پرسوناژ بازیگرانی چون زهره صالحی، عباس آمدی، انوش معظمی، گیتی قاسمی، عصمت رضاپور، سعید شیری، محمدعلی حسینعلی‌پور، میترا ضیایی‌کیا، مهدی قاهری، مرتضی زینعلی، نگار مجرد، سمیه انصاری، مریم باقری، حمید کیوان، حسین پورکریمی، امیر نیک‌سرشت، امید مجتهدی، نسیم اسکندری، حسین حسینی، مهسا گلدانی، روح‌الله رسولی، شاهین قاسمی و فرهاد تجویدی ایفای نقش می‌کنند.
تجویدی درباره استفاده از بازیگران جوان در نمایش‌هایش توضیح می‌دهد: «از بازیگران جوان و علاقه‌مند و دانش‌آموخته استفاده می‌کنم چون ذوق و شوق و صداقت در آنان موج می‌زند. در این جوان‌ها خلاقیت وجود دارد و از تجربه کردن و آموختن نمی‌ترسند.»
او شکل اجرایی نمایش "... در حوالی تئاتر شهر" را تلفیقی از تئاتر سنتی و مدرن معرفی کرده و استفاده از برخی افکت‌های سینمایی را از جمله تکنیک‌های تصویری آن برمی‌شمارد و می‌گوید:« مخاطب امروز به خاطر دیدن فیلم‌ها و سریال‌های زیاد با این نوع از تصاویر ارتباط بیشتری برقرار می‌کند.»
او توضیح می‌دهد:« متن، چند صدایی است.  کسانی که آن را خوانده‌اند می‌گویند، با معیارهای نمایش متعارف جور در نمی‌آید. به همین دلیل هم هست که در عین حال که از بازیگران همزاد پنداری عاطفی و روانشناختی را می‌خواهم، حالات بیرونی و ژست پردازانه را نیز می‌خواهم. آنها باید چند خصوصیت متضاد را بازی کنند. از آنها می‌خواهم گاه سطح بیرونی و ژستیک متن و گاه زیر متن را بازی کنند. به این ترتیب شخصیت‌ها از خود زندگی بزرگ ترند. چون بیشترشان در مرز بین رویا و واقعیت در نوسان هستند.»
دیگر عوامل نمایش عبارتند از: طراحی صحنه نمایش را فرهاد تجویدی و طراحی لباس را آذر نجیبی بر عهده دارند. موسیقی کار را امید یوسفی انجام داده و آریا حسن‌زاده نیز خوانندگی آن را بر عهده دارد . اشعار این قطعات موسیقی را انوش معظمی سروده است. طراحی پوستر و بروشور این نمایش را نیز مرتضی اتابکی و مریم پروانه بر عهده دارند. بهراد بهمنش عکاس و فرید ملک‌محمدی طراح گریم این نمایش هستند. در گروه کارگردانی شاهین قاسمی و حمیدرضا یعقوبیان به عنوان دستیار اول و دوم و سمیرا مجد به عنوان منشی صحنه همکاری دارند. فرامرز راد، سارا جوادی، روح‌الله رسولی، امیر لوجاقی و صمد خانی از دیگر همکاران گروه در بخش اجرای صحنه، لبا س و نورند.